Uslovi privatnosti

Ovi Uslovi privatnosti objašnjavaju način prikupljanja i korištenja vaših privatnih podataka, koje dostavljate prilikom registracije na web stranici www.malik.ba ili kupovina na ovoj web stranici. Ovi Uslovi privatnosti odnose se isključivo na web stranicu www.malik.ba i ne odnose se na bilo koju drugu internet stranicu koju možete posjetiti preko kratica postavljenih na web stranici www.malik.ba.

Naša web stranica može sadržavati linkove (kratice) prema drugim internet stranicama, ali Malik Books doo nema kontrolu nad Vašim privatnim podacima koje eventualno podijelite sa tim stranicama.

Sigurnost kupaca i privatnost njihovih podataka veoma je važna za našu našu firmu. Malik Books doo nema pristup vašim finansijskim podacima, poput brojeva kreditnih i debitnih kartica.

Korištenjem ove web stranice, pristajete na Uslove privatnosti Malik Books doo. Ukoliko se ne slažete sa ovim uslovima, molimo Vas da ne koristite i da se ne registrujete na ovoj web stranici. Malik Books doo zadržava pravo izmjene navedenih uslova privatnosti u bilo kojem trenutku. Preporučuje se povremeno pročitate ovaj tekst kako bi ste se upoznali sa eventualnim izmjenama. Ukoliko kontinuirano posjećujete i koristite ovu web stranicu, smatramo da se slažete sa uslovima privatnosti i svim eventualnim izmjenama istih.

Web stranica www.malik.ba koristi “kolačiće " kako bi pratili sadržaj Vaše korpe nakon odabira knjige za kupovinu, te kako bi pratili web saobraćaj i unaprijedili web ponude i usluge. Kolačiće koristimo i kako bi vam olakšali korištenje ove web stranice, bez ponavljanja postupka prijave svaki put kada poželite posjetiti ovu stranicu.

Kolačiće ne koristimo kako bi pratili ili identifikovali Vaše privatne informacije niti naši kolačići koriste bilo kakav sadržaj koji sadrži Vaše privatne podatke. Koristeći kontrole u Vašem internet pretraživaču, imate mogućnost da budete obaviješteni kada se koriste kolačići, te da iste prihvatite ili odbijete.

U procesu registracije korisnika na web stranici www.malik.ba traže se osnovni podaci korisnika, poput imena, adrese stanovanja, e-mail adrese i sl. Eventualne dodatne informacije zahtijevaju se isključivo za potrebe dostave naručenih knjiga. Malik Books doo neće ustupiti ili prodati vaše podatke bilo kojoj drugoj osobi ili organizaciji.

Za sva dodatna pitanja i informacije o Uslovima privatnosti na ovoj web stranici možete nas kontaktirati ovdje.

Uslovi korištenja

Malik Books doo nastoji kontinuirano prikazivati tačne cijene i opise proizvoda na ovoj web stranici. Prikazane cijene su preporučene maloprodajne cijene naših proizvoda, osim u slučajevima kada je iskazan popust koji se nudi za određeni artikl. Malik Books doo nastoji uvijek prikazati ispravne cijene i informacije ali ne može garantirati ispravnost svih navedenih podataka, u svakom trenutku.

Sve navedene cijene podložne su promjenama. Malik Books doo nastojat će blagovremeno obavijestiti kupce o svim promjenama cijena prije isporuke naručenih artikala. U slučaju da dođe do promjene cijene artikala koji su već naručeni od strane kupaca, iste ćemo kontaktirati prije isporuke, kako bi potvrdili da li prihvataju ove promjene i da li i dalje žele kupiti naručene artikle.

Sve cijene na www.malik.ba iskazane su u konvertibilnim markama (BAM, KM) i naplata se vrši u isključivo u ovoj valuti.

Cijene i datumi dostupnosti za naslove koji nisu na lageru ili nisu još objavljeni, isključivo su informativne prirode.

Kada kreirate narudžbu za artikle koje nudi Malik Books doo, dobit ćete e-mail potvrdu vaše narudžbe sa svim detaljima iste. Po prijemu vaše narudžbe dobit ćete informaciju u troškovima dostave i ukupnoj cijeni naručenih artikala. Vaša narudžbe bit će realizirana u roku od 48 sati od prijema iste (radnim danima ponedjeljak-petak), i bit ćete obaviješteni o slanju iste. Kada dobijete potvrdu o slanju naručenih artikala obavezujete se iste preuzeti prilikom dostave od strane kurira brze pošte (BH Post Express) i tom prilikom platiti naručene artikle i troškove dostave. Ukoliko ustanovite da naručeni artikli ne odgovaraju opisu ili su isti oštećeni prilikom dostave, dužni ste u roku od 48 sati od prijema pošiljke dostaviti reklamaciju, kako bi izvršili zamjenu oštećenih artikala.

Malik Books doo zadržava pravo odbijanja usluge, zatvaranja korisničkog profila i/ili otkaže transakcije po sopstvenom nahođenju, ukoliko smatra da je ponašanje kupca protivno zakonu ili Uslovima i Pravilima korištenja Malik Books doo ili ugrožava interese Malik Books doo. Ovo se ne odnosi na Vaša zakonska prava kao potrošača.

Određeni linkovi(kratice) na ovoj internet stranici mogu voditi ka sadržajima koji nisu pod kontrolom Malik Books doo. Oni ne predstavljaju nikakvo naše odobrenje ili podršku proizvoda ili usluga bilo koje treće strane. Malik Books doo ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu korištenjem takvih internet stranica.

Autorska prava

Izgled, sadržaj, dizajn, grafika, fotografije, tekst, multimedija, audio-vizualni materijal i ostali sadržaji www.malik.ba vlasništvo su Malik Books doo ili su licencirani Malik Books doo, te su zaštićeni nacionalnim i međunarodnim zakonima o zaštitnom znaku, autorskim pravima i intelektualnom vlasništvu, pravilima, propisima, ugovorima i konvencijama.

Informacije, logotipi, naslovi i korišteni internet linkovi, preuzeti ili kopirani putem ili preko www.malik.ba pripadaju vlasnicima takvih informacija i podliježu zaštiti svim važećim zakonima o itelektualnom vlasništvu, te drugim sličnim pravilima, propisima i ugovorima. Prihvatanjem ovih uslova, razumijete i slažete se da kopiranje i distribucija informacija ili podataka, u bilo kojem obliku bez izričitog pisanog pristanka njenog vlasnika, može predstavljati povredu jednog ili više zakona intelektualnog vlasništva, konvencija, propisa ili ugovora.

Malik Books doo ne snosi nikakvu odgovornost u pogledu upotrebe takvih materijala od strane bilo koje osobe. Sve informacije prikazane o dostupnosti i cijenama su podložne promjenama. Ovi uslovi i prava su napravljeni i zagarantovani u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine. Za sve sporove je nadležan Sud u Sarajevu.

Najbolja navika

Naučite djecu dobrim navikama