Mali je svijet

Prepusti se mašti

Ko je Malik ?

O nama

Malik Books d.o.o. izdavačka je kuća za djecu, koja svojim specijaliziranim izdanjima prati razvoj djece od najranijih dana to adolescentske dobi. U širokom spektru svojih izdanja nudimo različite kategorije knjiga i slikovnica, u kojima nudimo bojanke, vježbanke, slikovnice sa naljepnicama, radosnice, spomenare, zbirke bajki, atlase i enciklopedije. Poseban akcenat stavljen je na publikacije za najmlađe čitaoce, gdje u ponudi imamo više serijala slikovnica prilagođenih uzrastima djece od 0-12 mjeseci i 1-2 godine. Naš poslovni model bazira se na proizvodnji visokokvalitetnih publikacija koje se tržištu nude na našem jeziku i po veoma povoljnim cijenama. Cilj nam je omogućiti što većem broju roditelja i djece da kupe najsavremenija izdanja iz oblasti dječjeg izdavaštva, po pristupačnim cijenama i na što većem broju prodajnih mjesta. Naši partneri su najznačajnije izdavačke kuće iz cijelog svijeta, sa kojima razvijamo koprodukcijska izdanja, koja su dostupna u različitim zemljama svijeta. Otvoreni smo za sve sugestije i prijedloge naših klijenata, sa ciljem pronalaska i objavljivanja izdanja koja će zadovoljiti potrebe naših čitalaca.

U našoj ponudi

Bojanke

U našoj ponudi pronaći ćete bojanke za djecu svih uzrasta, od najjednostavnijih sa velikim i jednostavnim crtežima debelih linija, namijenjenih djeci uzrasta 18+ mjeseci, do složenih crteža u kojima se boje pronalaze uz pomoć brojeva i oblika zadatih na svakoj strani. Uz klasične bojanke nudimo i bojanke sa naljepnicama, bojanke sa dodatnim zadacima i složenije vježbanke.

Kartonske slikovnice

Ove publikacije namijenjene su najmlađim čitaocima, djeci uzrasta 0-2 godine. Ergonomski su prilagođene dječjim rukama, zaobljenih rubova i čvrstog uveza, kako bi se osigurala dugotrajna upotreba. U njima se obrađuju najpopularnije teme za djecu ovog uzrasta (prve riječi, boje, brojevi, životinje, tijelo i dr.). Stranice ovih izdanja mogu se brisati vlažnim maramicama.

Knjige za djecu

Zbirke bajki i priča najpoznatijih svjetskih autora, uz prekrasne ilustracije, kvalitetnu štampu i uvez, predstavljaju bezvremenske poklone i najljepše uspomene koje nosimo iz djetinjstva.

Radosnice

Omiljene knjige svih roditelja u kojima će sačuvati najvrjednije uspomene iz života svojih beba.

Slikovnice s naljepnicama

Ove slikovnice, pored sadržaja koji tematski obrađuju, obogaćene su i naljepnicama, koje djeca trebaju lijepiti na odgovarajuća mjesta u njima. Cilj ovakvih publikacija je jačanje kognitivnih sposobnosti i motoričkih vještina djece, a sve uz igru i zabavu.

Spomenari i Vježbanke

Knjige i slikovnice namijenjene djevojčicama uzrasta 8-15 godina, u kojima će razvijati maštu, vještine bojenja, kreiranja i odijevanja, ili voditi svoj prvi dnevnik, zapisivati ideje i svoje prve tajne.